Categorii

facebook banner

Cumpara de la noi!
  • Puteti comanda atat online cat si telefonic.
  • Puteti returna produsul in decurs de 10 zile, fara intrebari.
  • Majoritatea produselor au 24 de luni garantie.
  • Puteti alege dintr-o oferta de peste 500 de produse.
  • Va oferim numeroase oferte speciale la preturi imbatabile.
  • Beneficiati de asistenta tehnica telefonic sau prin email
  • Va tinem la curent cu ultimele noutati tehnologice.

Stiati cum sa alegeti benzile LED pentru proiectul dvs

Stiati cum sa alegeti benzile LED pentru proiectul dvs
Cu totii ne simtim coplesiti in momentul in care vrem sa cumparam un corp de iluminat, mai ales cand noile tehnologii au inclus noi variabile in aceasta decizie. Cautam pe internet si intram pe zeci de site-uri, dar peste tot intalnesti aceleasi problemel: fie este plin de specificatii tehnice pe care nu le intelegi, fie acestea nu sunt suficient de explicite. “Asadar, ce imi trebuie? De ce am nevoie? Ce-ar fi sa aleg totusi produsul X pentru ca este mai ieftin?”
Toate aceste intrebari iti trec prin minte, insa nu stii cu adevarat ce sa alegi, astfel pentru a nu lua o hotarare pripita, este mai bine sa cercetezi atent mai intai produsul pe care ti-l doresti.
Este mult mai usor spre exemplu sa spui ca vrei banda LED alba sau galbena, in loc de banda LED monocroma cu lumina alb rece sau alb cald, pentru ca stii despre ce este vorba si cum ai vrea sa arate incaperea in care o montezi. Prin urmare vom clarifica cateva aspecte importante despre banda cu LED:
E simplu sa diferentiezi benzile cu led, tine minte urmatoarele 3 tipuri - culoare alba (lumina alb rece, asemanatoare tuburilor fluorescente cu lumina alba) si culoare calda (lumina alb cald, asemanatoare becurilor cu halogen), dar si colorate-benzi RGB (lumina se stabileste de la telecomanda unui controller, se poate alege o singura culoare sau un joc presetat de lumini).
• Tipurile de SMD sunt:

Alimentarea pentru banda LED simpla este la12V– ceea ce inseamna ca ai nevoie de un dispozitiv, numit sursa de alimentare, care sa faca legatura intre banda si priza (si care ocupa un anumit spatiu-bineinteles ca depinde de fiecare montaj in parte).In plus, ai nevoie de doua fire cu stecher pentru alimentarea spre retea. Daca vrei ca lumina sa fie mai slaba sau mai puternica, recomandam Minidimmer (atentie insa la puterea acestuia). Pentru alimentarea la 220V ai nevoie de o mufa (care are dimensiuni reduse) in care intra banda LED si care se introduce in priza.
Alimentarea pentru banda LED colorata este la12V- este aceeasi ca in primul caz, insa intre banda si sursa de alimentare se adauga: un controller. Ce face el de fapt? Te ajuta sa alegi culoarea benzii LED, sa obtii o lumina slaba sau puternicasi poti seta un joc de lumini. Daca se foloseste direct la 220V- tot de o mufa este nevoie (ca si in la banda simpla, insa aceasta are si telecomanda). Mufa se introduce in priza si cu ajutorul telecomenzii se controleaza banda.
Sursele de alimentare care au putere pana in 240W nu au radiator, iar de aici in sus au radiator pentru o raciere imediata. Daca se monteaza aparent (spre exemplu in scafe) si au radiator, zgomotul va fi deranjant. Se recomanda inserierea unor surse de puteri mai mici pentru a scadea nivelul de perturbare.
• Gradele de protectie sunt cele ilustrate si trebuie sa tii minte urmatoarele:

1. Banda LED de interior nu intra in contact cu apa sau picaturi de ploaie, se monteaza in zone in care nu se depune praful, iar gradul de protectie este IP20 si IP21 si ledul este simplu. Spre exemplu: o puteti pune in orice decupaj din living room daca se monteaza in profil cu dispersor (plastic mat).
2. Banda LED de exteriorse poate monta atat in mediile umede din afara locuintei, cat si in locuinta, in zone precum: baia si bucataria. Gradul de protectie este de IP63 si IP65. Ledurile fie sunt imbracate in silicon (alimentare 12V), fie sunt intr-un tub din silicon (alimentare 220V).
Nu este nici o problema daca folosesti banda cu protectie la umiditate in interior, dar banda de interior NU se monteaza niciodata in exterior.
Proprietati benzi LED:
Banda LED la 12V este de interior si exterior are dublu silicon pentru fixare si se taie usor cu foarfeca in zonele marcate astfel incat sa folosesti lungimea dorita.