Categorii

facebook banner

Cumpara de la noi!
  • Puteti comanda atat online cat si telefonic.
  • Puteti returna produsul in decurs de 10 zile, fara intrebari.
  • Majoritatea produselor au 24 de luni garantie.
  • Puteti alege dintr-o oferta de peste 500 de produse.
  • Va oferim numeroase oferte speciale la preturi imbatabile.
  • Beneficiati de asistenta tehnica telefonic sau prin email
  • Va tinem la curent cu ultimele noutati tehnologice.

6 Idei de iluminat LED pentru interior cu banda LED

6 Idei de iluminat LED pentru interior cu banda LED
1. Iluminat led bucatarie
Banda LED este cea mai utilizata varianta la iluminatul bucatariilor datorita faptului ca majoritatea celor care isi amenajeaza locuintele vor mai multa lumina, surse de alimentareflexibile si costuri reduse. Banda LED se fixeaza de obicei sub rafturi sau deasupra acestora, dar si sub blat pentru un iluminat ambiental de efect. Daca nu ai un spatiu mare, poti alege varianta kit-ului de banda led, asamblarea acestuia fiind mai usoara comparativ cu achizitionarea individuala a produselor.
Cea mai frecventa utilizare in aceasta incapere o are lumina calda, atunci cand vine vorba de iluminatul general/ambiental si lumina rece – cand dorim sa realizam un iluminat functional (in spatiile unde se prepara mancarea sau se spala vasele). O alta optiune pentru iluminatul cu led din bucatarie este si banda led RGB. Cu ajutorul ei poti avea lumina calda si lumina rece, dar si colorata, daca iti doresti, spre exemplu, o atmosfera calda si romantica in timpul cinei. 
2. Iluminat led pentru scafe
Iluminatul scafelor cu leduri se foloseste in cazul iluminatului ambiental in incaperi precum living-ul sau dormitorul. Benzile cu leduri au puteri mici, dar cu ajutorul unui variator de tensiune poti scadea sau amplifica luminozitatea acestora. Desi are protectie la umiditate si alimentare la 230V, se foloseste banda led de 230V si pentru iluminatul din interior. Trebuie doar sa faci rost de dublu adeziv sau silicon pentru a o fixa cu usurinta. 
3. Iluminat cu led pentru trepte
Deseori, pentru a ilumina treptele casei nu ai nevoie decat de o aplica de mici dimensiuni. Acum, poti profita de avantajele iluminatului cu leduri pentru scari interioare mai ales pentru ca noaptea lumina nefiind atat de puternica nu deranjeaza vederea. O alta varianta foarte simplu de montat si instalat este banda led cu alimentare la 12V, care se fixeaza datorita dublului-adeziv de pe spate. Daca nu ai multe trepte, ai nevoie doar de un singur transformator care o alimenteaza. O alta idee pe care o poti prelua chiar acum este folosirea benzii led pentru a ilumina balustrada din sticla, creand astfel un accent deosebit in zona scarilor.
4. Iluminatul LED din baie
Atunci cand vrei sa iluminezi baia cu ajutorul benzii led, trebuie sa iei in calcul gradul de protectie al acesteia. Nu folosi banda LED cu IP20, ci aceea cu IP44 - IP67, din cauza aburului si al picaturilor de apa. Pentru ca nu sunt multe variante si locuri in care sa fie pozitionata, cele mai uzuale locuri sunt pe rafturi, in jurul oglinzii si pe marginea peretelui in profil din aluminiu. Exista proiecte in care banda LED asigura iluminatul principal in baie datorita dimensiunilor reduse ale spatiului. Lumina preferata este lumina rece (cea cu temperatura de culoare de 6000-6500K), fiind mai puternica decat cea calda, si dandgradul de luminozitate potrivit desfasurarii activitatilor zilnice din aceasta incapere.
5. Iluminat cu LED pentru obiecte
Daca vrei un iluminat chic si mai extravagant, poti crea si evidentia diverse forme cu ajutorul benzilor LED. Astfel, le poti monta in jurul televizorului, sub fotolii, sub pat, pe marginea rafturilor din dressing si in vitrine. Pentru iluminarea acestora kitul cu banda LED este cel mai potrivit pentru ca nu este vorba de dimensiuni mari, iar kit-ulare inclus transformatorul.
6. Iluminat LED perete
Benzile cu LED sunt de obicei utile si folosite pe larg pentru cladirile de birouri, receptiile de hoteluri sau ansamblurile rezidentiale. Banda LED se pozitioneaza in profil de colt, iar acesta se monteaza pe marginea peretelui. Montajul depinde de fiecare tip de constructie, dar si de design. De cele mai multe ori lumina benzii este rece (6000-6500K), fiind aleasa de catre beneficiar. O alta varianta este folosirea unui profil incastrat sau aplicat pe care sa il pozitionati ingropat in perete si apoi fixati banda led aferenta lungimii de profil folosit.