Categorii

facebook banner

Cumpara de la noi!
  • Puteti comanda atat online cat si telefonic.
  • Puteti returna produsul in decurs de 10 zile, fara intrebari.
  • Majoritatea produselor au 24 de luni garantie.
  • Puteti alege dintr-o oferta de peste 500 de produse.
  • Va oferim numeroase oferte speciale la preturi imbatabile.
  • Beneficiati de asistenta tehnica telefonic sau prin email
  • Va tinem la curent cu ultimele noutati tehnologice.

Stiati cum sa alegeti becurile pentru spoturi?

Stiati cum sa alegeti becurile pentru spoturi?
Majoritatea spoturilor de pana acum au in interior becuri clasice si odata cu evolutia surselor de iluminat acestea se pot inlocui cu modelele de becuri cu LED. Pentru ca se folosesc in spoturi, utilizam denumirea de bec tip spot. Totodata, se tine cont de aceiasi parametrii precum in cazul achizitionarii unui bec: unde anume il folosim, ce putere si soclu sa aiba, dimensiunea si forma becului si, cel mai important aspect, tensiunea de alimentare.
Exista spoturi care se alimenteaza prin intermediul unei surse de alimentare si in acest caz tensiunea poate fi de 12V sau 24V, in functie de parametrii acesteia, dar sunt modele care se alimenteaza la 230V si atunci becul trebuie alimentat la aceeasi tensiune. Cele mai multe modele de becuri au tensiunea de alimentare de 230V. 
Tipul de lumina rece sau calda il alegem in functie de spatiul in care se monteaza, de culoarea podelei, peretilor si mobilei, avand grija sa se obtina un mediu prielnic de relaxare, lucru sau citit. Pentru fiecare dintre acestea trebuie sa se ia in considerare si nivelul de iluminare se ia in considerare.
Ce soclu putem sa folosim pentru spoturi?
1. Soclurile clasice si printre cele mai folosite sunt E27 si E14. Soclul E27 este soclul clasic care are latimea de 27mm si inaltimea de 26.67mm, pe cand cel E14 are o latime de 14mm si inaltime de 21.59mm, similar celor din imagine. 

Becurile pentru spoturi cu soclu E27 si E14 au puteri cuprinse intre 1.5-5W, insa daca dimensiunea spotului este ceva mai mare (are o forma alungita), atunci puteti sa folositi becuri porumb tip 3U din categoria “Becuri cu LED”.

2. Soclu GU5.3 si GU10 se folosesc, insa nu in aceeasi proportie cu cele descrise anterior. Varianta GU5.3 se mai numeste si MR16, distanta dintre cei doi pini mai grosi este de 5.33mm, iar inaltimea este de 7.26mm. Pe cand modelul GU10 are distanta dintre centrele pinilor de 10mm, insa inaltimea este doar de 6mm.

3. In cazul lampilor, veiozelor sau altor corpuri de iluminat, intalnim soclul G4 si G9, gasindu-se in categoria generala de becuri cu LED. Atentie la soclul G4 care are tensiune de alimentare la 12V si 220V. Daca corpul de iluminat are transformator alege varianta cu tensiunea de alimentare de 12V, altfel optateaza pentru modelul la 220V.

Daca se considera ca designul spotului nu corespunde cu ceea ce se doreste, se poate schimba tot corpul de iluminat cu cele din categoria “Spoturi LED”, iar in cazul alegerii unei grosimi reduse (ne referim la inaltimea corpului) se verifica produsele din categoria “LED Panel” intre 3-24W.
Evolutia tehnologiei LED ne ajuta sa iluminam cu usurinta casa, gama de corpuri de iluminat este larga - de la clasicele becuri si tuburi pana la spoturi pe sina - reprezentand ultimul trend din categoria iluminat modern.