Categorii

facebook banner

Cumpara de la noi!
  • Puteti comanda atat online cat si telefonic.
  • Puteti returna produsul in decurs de 10 zile, fara intrebari.
  • Majoritatea produselor au 24 de luni garantie.
  • Puteti alege dintr-o oferta de peste 500 de produse.
  • Va oferim numeroase oferte speciale la preturi imbatabile.
  • Beneficiati de asistenta tehnica telefonic sau prin email
  • Va tinem la curent cu ultimele noutati tehnologice.

Ce sunt spoturile/proiectoarele LED pe sina?

Ce sunt spoturile/proiectoarele LED pe sina?
Spoturile LED montate pe sina se utilizeaza pentru iluminatul ambiental si/sau pentru iluminatul cu accent decorativ, completand iluminatul general pentru o varietate de spatii. Acestea se mai numesc si proiectoare pe sina.
Sistemul de iluminat cu LED se realizeaza cu ajutorul sinei; aceasta se fixeaza in perete cu ajutorul pieselor de prindere, si a corpului de iluminat, care se pozitioneaza pe aceasta. Inainte de achizitionarea acestuia este necesar sa cunoasteti modul de realizare al montajului (pozitionarea sinei) si necesarul de corpuri de iluminat. In functie de tipul de iluminat pe care doriti sa il obtineti, iluminat ambiental sau iluminat cu accent decorativ, tipul de montaj si pozitionarea spoturilor difera.
Spoturile pe sina pot fi montate oriunde, chiar si pe holuri, realizand iluminatul ambiental potrivit, insa nu sunt adecvate pentru a asigura iluminatul general dintr-o incapere. In spatiile mari, se pozitioneaza spoturi pe sina de putere mare, si suplimentar spoturi incastrate, care se pot integra in decorul existent.
Iluminatul cu accent decorativ se utilizeaza pentru evidentierea elementelor reprezentative dintr-o camera. Spre exemplu, se recomanda utilizarea in magazine de imbracaminte, supermarketuri, muzee, showroom-uri, etc. Distanta dintre corpul de iluminat si obiectul de evidentiat trebuie sa fie potrivita astfel incat obiectul sa nu fie prea intens sau prea slab luminat (cu umbre). Faptul ca spotul este orientabil constituie un avantaj in momentul in care este necesar sa reamenajam incaperea deoarece corpurile de iluminat nu mai trebuiesc schimbate sau inlocuite. 

Pentru iluminatul din spatii comerciale, magazine vestimentare, magazine de pantofi sau showroom-uri, se utilizeaza lumina rece (6000-6500K) pentru a evidentia produsele. In cazul iluminatului din muzee sau cladiri istorice, iluminatul tablourilor sau al bijuteriilor se recomanda lumina calda (3000-3200K).
Sina pe care se fixeaza spoturile orientabile este monofazata si montajul poate fi realizat, grupat, in forma de “L”, “U” si “H” cu ajutorul conectorilor disponibili, dar se pot pozitiona si individual. Alimentarea se face de la un singur capat, direct de la retea, iar pe sina se pot monta mai multe corpuri de iluminat.