Benzi LED »  Tip LED SMD 5630

Banda cu LED constituie solutia ideala atat pentru utilizarea in decoratiunile interioare, cat si exterioare. Benzile cu LED se pot pozitiona pe tavane in scafe, scari, mobilier, terase pentru accentuare, orientare sau pur si simplu ornamentare si gama de culoari disponibila este cu alb rece, alb cald, rosu, albastru, verde si RGB (banda multicolora). Inainte de a achizitiona o banda LED, trebuie sa cunoasteti: cate led-uri sunt pe banda, modelul led-urilor luminozitatea benzilor, culoarea benzii LED, puterea LED-urilor de pe banda, protectia la umiditate si tipul de alimentare.
Banda LED de interior nu are protectie la umiditate, avand IP20 sau IP21, iar banda LED de exterior are led-urile acoperite cu silicon si grad de protectie de IP44 sau IP65. Banda LED submersibila are protectie de IP68, fiind utilizata pentru iluminatul acvariilor, bazinelor, piscinelor, etc.
Benzile LED au diferite variante de led-uri: SMD 3528, SMD 3014, SMD 2835, SMD 5050, SMD 5630, SMD 5730 si diferite puteri: 4.8W, 7.2W, 8W, 14.4W, 22W, 25W.
Banda LED cu lumina calda este ideala pentru iluminarea indirecta deoarece lumina sa este difuza si nu produce efectul de orbire. Lumina indirecta face camera sa para mai spatioasa si da nastere unei atmosfere familiare, placute. Montata in profile din aluminiu, pe plinte, pe pervaz sau direct pe perete, banda LED furnizeaza o lumina calda ce creeaza foarte putine umbre si este distribuita uniform in incapere.
Cu ajutorul benzilor LED cu lumina rece se pot obtine diferite efecte spatiale si de iluminat. Tavanele inalte de exemplu, pot fi coborate optic prin montarea de benzi LED cu lumina rece - orizontal - in profile din aluminiu orientate spre podea. Pentru a face spatiul sa para mai mare, montati benzile LED astfel incat tavanul sa fie luminat si accentuat. Benzile montate langa ferestre si pervazuri evidentiaza dramatic draperiile.
Alimentarea, conectarea si controlul benzilor LED sunt descrise in sectiunea “Alimentare si control LED” pe care o puteti accesa din lista stanga a site-ului.

Sunati-ne la 0728 32 67 77 daca aveti nelamuriri, doriti consultanta sau daca doriti sa discutam cerintele dvs in detaliu.


0 benzi led tip-led smd-5630
ordoneaza:
comanda telefonica:
0 benzi led tip-led smd-5630
Produse STOC
   
TOATE produsele

Ce sunt si cum se utilizeaza benzile LED?

Ce sunt si cum se utilizeaza benzile LED?
Este bine stiut faptul ca atmosfera unei locuinte este in mare parte determinata de tipul potrivit de iluminat. Benzile LED constituie o sursa de iluminat secundara ce poate adauga accente de culoare incaperilor si poate schimba atmosfera unei locuinte in functie de ocazie.

Benzile LED reprezinta de asemenea o metoda moderna de iluminat din ce in ce mai utilizata in lume. Arhitectii si proiectantii de iluminat folosesc acum in mod curent benzile LED in proiecte rezidentiale, comerciale si industriale. Aceasta se datoreaza eficientei, optiunilor de culori, luminozitatii si usurintei in instalare a benzilor cu LED. Un proprietar de locuinta poate acum sa proiecteze precum un profesionist cu un kit complet de iluminat si 1-2 ore disponibile.

Ca si in cazul altor produse, diversitatea benzilor LED este una covarsitoare si va poate fi dificil sa alegeti varianta optima. Sunt insa 4 aspecte la care va recomandam sa fiti atenti ca sa faceti alegerea cea mai potrivita:
  1.     numarul de led-uri si distanta dintre ele: cu cat numarul led-urilor pe metru este mai mare, cu atat banda de LED are o calitate mai buna. De ce se intampla acest lucru? Distanta prea mare dintre LED-uri afecteaza luminozitatea si creeaza un con de lumina inestetic.
  2.     dimensiunea conductorului: banda conductoare conecteaza toate led-urile intre ele si este utilizata pentru a trimite curentul catre fiecare LED in parte. Acest conductor este facut din cupru, fiind unul din materialele cele mai scumpe din alcatuirea unei benzi. Cautati benzi LED care au fasii conductoare  de dimensiuni mai mari, care sunt mai groase deoarece acestea sunt mai rezistente.
  3.     rezistori: Cautati benzi LED cu rezistori de dimensiuni mai mari. Acestia asigura o durata de viata mai lunga si o luminozitate mai buna.
  4.     invelis: Asigurati-va ca LED-urile nu sunt expuse si ca invelisul este intact, fara crapaturi si nu emana niciun miros. De asemenea, fiti atenti ca benzile LED de exterior sa aiba protectie la umiditate.

Efecte de iluminat ale benzilor cu LED

  •     Lumina de la LED-uri este difuza si nu are efect de orbire. Montate pe plafoane sau plinte, benzile LED furnizeaza o lumina calda care nu genereaza umbre si astfel este distribuita perfect in incapere.
  •     Benzile LED fac incaperile sa para mai spatioase - montate pe pereti sau pe pervaz, pe tocurile ferestrelor sau pe plafoane suspendate, acestea creeaza o atmosfera calda, placuta.
  •     Benzile LED de exterior subliniaza formele sau geometria spatiului in care se monteaza.

2 pasi simpli de montaj al bandei LED la 12V

2 pasi simpli de montaj al bandei LED la 12V
Ti se pare dificil sa instalezi singur banda led si nu ai informatii suficiente? Esti coplesit de faptul ca inainte de a face montajul propriu-zis trebuie sa te interesezi de tipurile de benzi si caracteristicile acestora. Trebuie sa tii cont in primul rand ca alimentarea este la 12V si ca rola de banda LED are 5ml. Trebuie sa stii de asemenea ca fiecare model de banda led are anumite specificatii, si anume:
 4.8W/m- banda cu SMD 3528 si 60 leduri/ml;
 7.2W/m- banda cu SMD 3014 si 60 leduri/ml;
 14.4W/m-banda cu SMD 5050 si 60 leduri/ml si banda led cu SMD 3014 si 120 leduri/ml.
 25WW/m-banda cu SMD 5630 si 72 leduri/ml.
Benzile au nevoie de alimentare. In acest scop poti achizitiona transformatoarele din categoria “Alimentare si control LED”. 
!Atentie: Alegerea alimentarii potrivite se face astfel: Puterea benzii LED (pe metru liniar) inmultit cu Lungimea benzii (care se foloseste).
P[W]=Puterea benzii led(per metru liniar) [W]/[m] ×Lungimea benzii [m]
Va recomandam sa folositi 80%din puterea sursei de alimentare pentru a evita arderea acesteia si caderile de tensiune (intensitatea luminii este cu atat mai scazuta cu cat banda este pozitionata la o distanta mare de sursa). Transformatorul nu include firele cu stecher pentru alimentarea de la prize.
Avand aceste informatii si produsele, te poti gandi si la partea de montaj al benzii.  
Primul pas consta in a conecta firele de la banda la transformator: banda este marcata pe margini cu semnele “+” si “-“, asadar, firului rosu ii corespunde “+” si firului negru “-“. Aceste fire se introduc in transformator respectand marcajele din imagine.
Pasul 2: Se conecteaza doua fire cu stecher in dreptul “L” si “N” (culoarea firului nu este la fel de importanta ca in cazul benzii).

Banda se poate pozitiona in locul dorit atat inainte de realizarea montajului, cat si dupa; se fixeaza usor cu adeziv (are banda pe spate).